Sunday, May 22, 2011

Niena yang Biol :)

Assalamualaikum Niena Ismail :)

yeah Dr. Niena yang biol hahaha... hope kau jadilah doctor yg bertauliah bukan pervert bertauliah hahaha... eeee rindu nak tumbuk kau.. aritu tak dapat nak tumbuk kau sebb aku tgk kau diam je hahaha .. xpe2 lain kali je la ae hahaha... urm niena take a god care kat UM nanti... papehal call or text aku... teeheeee :) urm niena thanks for everything~~ papelah.. kat sane kitak jangan rindu sama kamek lak.. hahaha.. elek2 satu tahun je kot... then nanti kitorg minx ar UM or UiTM ke hahaha.. ok...

ni gamba time kita budak2 hahaha



latest..time last jumpa for this season hahaha



and THIS hahahaha macam sandy... kau tu da ar kurus hahaha aku ingt ni sampai bila2.. :P



hahahahaha okaylah... sayang kau ketat2.. miss and love ya always niena... hahaha and lagi satu jangan perasan kau GEMOK hahahahha booo :O

from your lovely friend
Poji

Saturday, May 21, 2011

Bye Shark! :(

Assalamualaikum Syakirah Hamdan a.k.a Shark! :)

I hope you read this...
Goodbye my beloved friend, good luck too.. wish you all the best.. Im sorry for all.. sorry sebab aku ada sakitkan hati kau or kecikkan hati kau.. sorry sangat2... eh syak, thanks for your keychain car.. i will keep it forever.. wah first time aku dapat something yang orang buat dengan tangan sendiri hahaha terharunyeeee :( hahaha :)

Thanks for all.. semuanya.. ajar addmaths and semua lah.. kau tak kedekut ilmu.. kau selalu share.. hee bukan setakat share ilmu je.. share masalah,marah,sedih,happy and time bila aku susah,kau selalu nasihatkan aku,sedarkan aku and papelah.. time aku susah kau try to make me cool down teheee :D owh thanks sebab kau trust aku ngn pet..yeah we're your bodyguard hahahaha cis...Syak! you're the best friend ever in my world.. i do love and miss you so much... :)

ni ada gamba time kita tuition... zaman2 sekolah lah katakan hahaha



nie pulak latest.. yeah aku rindu rambut aku hahahhaa :P



k goodluck dekat puncak alam k.. papehal lau aku ada problem ke ape ke.. aku text or calling2 kau ae :) sayang kau ketat2 lah beb :) kirim salam family kau okay.. :D

from your naughty friend,
Pojie <3

Friday, May 20, 2011

budak UiTM :(

hye fatin,yanna,bob and syuq.. harap korang baca ni ye... hee arini korang last kan.. soooo good luck ae.. yanna ngn fatin kat uitm segamat.. and bob ngn syuq kat shah alam... :( take care kat sane... yanna baik2 kat sane.. jage kau punye kesihatan and goodluck ae... hahaha eh macam ar xley contact kan boleh bawak phone hahaha... nehh
fatin ! hye awak... eeuuwww hahahaha :) take care.. senyum lah selalu ni tgk muka masam je.. xbest ar.. time amek gamba je senyum booo hahahaha good luck kat sane.. balik raya nanti roger2... swoh mak aku masakan macam tahun lepas uh hahaha...
bob eh kau kat sane jangan main langgar diet kau je hahaha kau sendiri yg cakap ngn aku kan kau nak diet hahaha... take care babe... and good luck.. jadi lawyer.. t kau boleh bela aku hahaha :)
syuq.. oh my! good luck ae.. for CPA kat shah alam.. hope you can achieve what you aim for your life... :) i know you can do it pal... so do your best .. fighting! ;)oh rindu ar bpmall ngn burger arab hahaha balik sem lepak jom hahaha

Wednesday, May 18, 2011

We are the Second Family :)

Today was totally awesome hangout wif ma family.. wow bestnye jumpa kau orang.. hahahaha aku rindu koranglah wey.. pergh! lepas ni kita dah tak jumpa lagi untuk beberape bulan huuu~ eh terima kasih ae korang spend time same2.. oh Emy rindu kamu juga... tadi xjumpalah.. hee sorry...

THEM :)



Oh MY BROTHERS... or gays hahaha :P

Faris Petra
kau gay! hahahaha yeah man~ thanks for being ma friend even I'm very annoying :) Yeah akhirnye bende yg kita xsangka last2 dapat study same2... pergh! mesti bosan un hari bangun je tgk muka kau hahahha... ish! hope dapat sebilik.. thanks ar sebab kau aku matang sikit je :P hahaha nahhh ingt lagi dulu kite selalu belajar kat tasek hahaha... setiap hari selasa... haha yeah akan merindui kenangan tersebut

Syuqry
you too thanks for being ma friend and my dancer hahaha .. yeah remember our Lucifer dance steps hahaha... I hope that you're gonna be what do you wish for.. :)urm kau sesuai jadi pemimpin..haha hah!even kau sakitkan hati aku tetap aku sabar beb..sebab aku da masak ngn perangai siot kau hahahhaa eh kat sane nanti jangan nak rindu2 aku k hahahaha... gay!

Bob
yeah man... the big boss hahaha ayahanda hahaha... thanks man~ for being ma friend.. kau lepas ni jgn rindu Burger Arab,BPmall and etc,nanti kat shah alam da dapatr awek aw aw.. jgn lupa di sini hahaha... hahaha and lagi satu jadilah stalker yg lebih hebat hahahaha

MY SISTERS

Nurliyana Bani
Yanna ~~~ eh lepas ni da tak dapat manja2 ngn kau lagi... hahahaha geliiiiii~~~ nahhh eh thanks for being ma friend... dulu kau benci aku time form 3 un.. hahaa aku ingt lagi.. aku annoying giler kan hahaha... tapi bila da form 4 xsangke.. kita rapat hahaha.. eh thanks ea.. setiap kali ada masalah ... sedih.. marah..rahsia mesti kau sanggup share your heart with me hahaha mesti kau ada..mmg wajib haha... thanks yanna.. sayang kau!

Niena Ismail
eeee kau ni! kenape tadi petang kau jadi pendiam huh?! bukan kau hyper ke.. kau sakit ae hahaha.. okay xpe... ish niena aku rindu nak pang kau hahahha... eee thanks for being ma friend and my superb crazy girl hahaha kau suka damaikan orang e.g time yg aku nak tego pet tu hahaha thanks ae..tiap kali aku sedih mesti kau tolong ceriakan aku hahaa even dgn topic biology..kau mmg biol hahaha... okay ingt lagi pasal monyet uh hahahaha... rindu gila kot..zaman2 dulu hahaha... sayang kau babe! rasa macam nak pukol je budak ni :P

Syakirah Hamdan
Shark!! raaawwwrrr eh ada ke spesis shark berbunyi begitu hahahaha... eh thanks for being ma friend and my sensei! haahaha rindulah time kau ajar aku addmaths haha.. thanks ae.. kau ajar aku addmaths sampai aku dapat B... hahahaha okay and thanks ae.. time aku marah,sedih and bengang mesti kau kasi aku macam2 nasihat..tiap kali aku sush kau mesti ada,yeah man~ you're the good listener.. terbaiklah kawan...minta maaf ae kalau aku ada sakitkan hati kau and salah sangka dgn kau..syak! aku sayang kau sangat2.. eh mesti lepas ni rindu nak dgr nasihat kau hahhaa aku simpan kereta kecil berwarna merah boleh kubawa ke matriks hahaha.. thanks sangat2

Fatin Zaidi
hahaha.. eh darl... thanks for being ma friend.. kau mmg slumber punye orang hahaha... eh rindu ar time tuition dulu.. hahaha setiap kali jumpa je mesti main wink2 bersama Pet hahaha... pergh! bahaya doe buat cam tu.. kitorg ley jatuh hahaha :P kat sane nanti jgn nakal2 huahahahaha ingt PnP (poji n pet) hahahaha eh fatin sayang kau! hahaha rindu kau!

Noni
eh kau! hahaha best tak kene pukol2 je ngn aku hahahhaa... aku buat camtu sebab entahlah..setiap kali aku ngn pet jumpa kau je mesti nak pukol hahahha... hah! lagi satu jangan kuat bebel doe.. takot kitorg adehhh kau ni mmg sah kitorg ejek kau nenek or mak cik hahahaha eh noni sayang kau juga! and rindu nak tumbuk2 kau lepas ni hahaha

Emylia Waheeda
Mak! hahaha eh mak rindu ar.. nape tadi xdatang eeee... :P eh xpe2 hahaha... mesti ada reason nvm.. hee... eh take care eh kat matriks uh... ngn noni... tolong pukol die hari2 jadikan sebagai pengganti poji hahaha... ingt lagi time form 5 dulu.. poji accident emy pun accident.. moto poji kene curi moto emy pun kene curi.. apalah nasib kita anak beranak hahahhaa.. eee sayang emy! hee

Deeba
Deeba! hahaha thanks for ole-ole... i gurau je kot.. tak sangka you beli betul2... hahha i simpan kay.. i bawak bende alah tu g matriks.. hey thanks for being ma friend even kita kenal berape bulan je hahahaha... eh beljar baik2 taw,take care..eee macam nak belasah je wey budak ni hahhaha..okay jgn rindu2 kitorg huahahahaha... rindu anda hahaha... miss ya..

eh korang nanti raya kita dapat cuti kan.. so jgn lupa ae.. macam tahun lepas hahaha... wif family... yeah I will remember you always and miss you guys damn so much <3 :) hee... I love this Family .. mmuah mmuah okay sakit jari nak typing hahaha... bye! sayang korang! :)

Monday, May 16, 2011

saengil chukha hamnida IU



Happy Birthday IU.. already 18teennnnn :D

Saturday, May 14, 2011

Hahaha :(




nahhh today I'm feeling so down like G6.. hahaha :( see i told ya.. I'm alone... so thats it.. yeah arini best jalan sorang2 kenape member aku xde sebab die ada reason tertentu.. xpelah Ying and Say yeing next time okay.. I know Ying, you have some problem.. nvm next time ada.. okay... harini beli sweater jelah... hee its Black.. yeah man~ :) OMG ! Asal aku rasa sedih ni? nahhh Ish2 go away! shooshoooo

Okay nak ilangkan rasa sedih... main Dota :) smile always

Thursday, May 12, 2011

The Last Chapter : Work

yeah last kerja weeee :D.. xsabar nak unggu jam 10 malam yeah.. after that, I'm gonna freeeeeee :) yeah babe yeah.. lepas ni belajar pula.. yeah... buku buku buku nahhh... hey lepas kerja ni nak buat apa ek? lagi seminggu je kat Batu Pahat then blah g malacca babe...tapi kene belajar yeah man~ hahaha...

hah esok sampai next week ialah masa bersama member2.. yelah semua nanti da campak jauh.. uitm,um and matriks mane2 ar.. yeah man~ I miss you babe



eh korang g jalan2 jom.. satu hari je.. g shopping ke.. cari barang nak pergi uni ke... ape2 ke yeah... I miss you guys already hahaha eee geliii :P nahhh next week kita enjoy gila baby.. pastu farewell huu sedihnyeee T.T ... ingt time zaman sekolah dulu.. kemain.. kanak2 riang hahaha oh rindunyeee time tu... a'ah tadi jumpa niena with her father... yeah niena I miss you.. hey lain kali janganlah jerit k hahaha datang je kat kiosk tu .. bukannya ada orang makan hang punnn... eh k ar malas nak bebel lagi... eeee yeah tunggu pukol 10 malam... bye nak kerja... last weeeee :D

Wednesday, May 11, 2011

For my SuperMOM :)

Happy Birthday ! Norashiken binti Ismail... yeah my mom... I love ya.. thanks for being my great mother in my life.. stay beauty... yeah today is your real Birthday! yeah man~ semoga mak dimurahkan rezeki,panjang umur dan sihat selalu... stay beauty.. lepass ni poji da pergi matriks jangan rindu2 poji.. hahahaha ok... I hope that you can see me at the convo.. Degree for my mom... just wait huh... my promise to you is to send you and father go to Umrah... hee thats my promise... yeah

THIS VIDEO... FOR MY SuperMOM

Tuesday, May 10, 2011

easy to cool down :)



yeah I'm easy to cool down.. but don't think i didn't have a RAAAWWWRRRR ! hahaha senang je nak cool down ni.. just sebut perkataan "lantak lah, apa2lah, biarkan jelah, lupakan jelah, ish! " hahaha paling baik ialah berzikir.. dan banyak beristifar and ambil wuduk lah hahaha... thanks to Syak.. my Superb Cool Down assistant hahaaha.. :) yeah thanks a lot for your advises.. it's really mean to me.. hahaahaha

after this, aku da tak nak swearing lagi kat public.. tak baik... ok.. mungkin ada reason aku buat macam tu... aku time tu da tak dapat kawal perasaan marah aku.. tapi takpe lepas ni perkara tu tak akan berulang lagi.. yeah.. :)

when i was sad.. I heard this song... it can make me better.. gosh how sweetness her voice.. this video can makes me tear up.. hahaha



okay lah cukup sudah.. bye :)

:(




yeah.. aku sekarang rasa macam keseorangan... hahaha aku tahu ada orang benci aku... ye may be dia dalam kalangan orang yg aku kenal... bencilah aku sebanyak mane yg kau nak.. puaskan lah hati kau... kalau aku da berubah tolong tegur... kalau aku ada buat salah tolong betulkan.. kalau aku ade sakitkan hati kau tolong beritahu... dan kalau kehadiran aku sebagai kawan kau sangat menyusahkan hidup kau.. tolong tinggalkan aku... yeah tragedi dulu berulang lagi.. terima kasih kawan~~ now you must show your true colours in front of me... honestly i wanna see it.. yeah aku sedar aku bodoh, aku sedar aku poyo... aku sedar aku ni bukan sesuai jadi kawan kau... dan aku bangga sebab aku dibenci.. hahaha biarlah orang cakap aku tak ada perasaan.. YE mmg aku tak ada perasaan... sooo... what the hell.. terlebih dahulu aku nak minta maaf sangat2 k... okay... puas?!

biarlah orang nak cakap aku apa... janji aku ialah aku.. okay?! nahhh biarkan lah aku sorang.. jangan lah kau nak kesian kat aku k..

Monday, May 9, 2011

ye ke? jual mahal :)




hahaha yeah Happy mother's day hahaha semalamkan..aku tahu~~... nahh

my mom macam nak i je swoh cari calon cepat.. tapi adik aku cakap aku ni jual mahal hahaha... ye ke? mana ada! apa2 lah kau... nehh then Pet pun cakap aku jual mahal nahhh.. ye ke? lagi?! mana ada! hahaha aku bukannye jual mahal pun... aku takot and mlu je... macam ar korang tak tahu yg i ni kan pemalu~~~ eeuuwww okay jgn nak menggedik kat sini hahhaa... :P

nahh mak kata mak nak carikan... okay xnak! hahaha lau ok xpe.. nahh biar poji cari sendiri ar.. nanti kat university kan ada.. or may be kat sini pun ada~~ woot~ woot~ hahhaa... okay2... xpelah belajar dulu ar.. mula2 kenal2 dulu nanti kat matriks kene focus k... yeah man.. kenal2 dulu k.. papehla pun nanti ada jodoh hahaha... :) okay kata orang kene kenal lame sikit... baru ley request hahaha tapikannnnn aku malu.. sampai bila pun malu aku ni x hilang... aku da malu nak pandang muka perempuan and mostly mata... aku mesti toleh sane sini bila bercakap dengannya hahaha...

owh ya! selamat datang yo..budak baru thanks sebab follow my blog nahh... love you guys <3 :)

Got me hook!




OMG! dia tego aku dulu..watda?! aku rasa macam mimpi... haahaha gelii lah... kitorg tego dan bercakap pasal ke mana lepas ni.... hurm i think i go for the matriks hahaha... nahh she also go for the matriks.. but we ain't same place... ggrrr... aku sebenarnyaa maluuu nak cakap ngn die.. so aku lau bercakap dgn die mesti xpandang mata sebab aku maluu hahhaha... wow she got me hook!... k sudah.. jangan nak gila bayang hahaha time untuk kerja hahahah kbye! :)

Dota jeee :)



yeah babe...setiap malam Dota jeeeee kejenyeeeee... hahaha sebab ape pun aku tak tahu.. Hell man aku NOOB ag ar siottt... xley lawan player lain ggrrrr... urm i think i will stop playing this game when i go to matriculation hahaha guess what... I must focus! for sem 1 and 2.. i wanna score it... haish 1 tahun lah aku cuti Dota hahaha.. haish kejap je masa da berlalu... semua budak da nak pergi da hahahha... lahhh xdapatlah nak main dota ramai2 lagi grrrr... inilah dunia dota... dunia orang tanpa awek... hahaha

Sunday, May 8, 2011

Yeah I'm alone

nahh i'm alone now.. Pet sudah berhenti dan aku tinggal seorang dengan akim..nahhh... okay fine lagi berape hari je meh.. Yes! Khamis ni last kerja weeeee :D
lepas tu kita ENJOYYYYYY~~~~ eee gedik! hahaha :P harini nasib baiklah Yanna teman aku makan..haha lau x aku makan sorg2 je... haish macam2 hal lah sekarang ni nak pk... buat aku pressure... hal ini lah hal itu lah... aaahhhh geramnyeeee (-__-)

Alaaaaa sedih pulak lepas ni... da mula dah penyakit homesick hahaha... mestisedih nak mati... lepas ni da kene belajar gila2.... adehh no more facebook..dota... and apa2 lah.. after this... nahhh xpelah just untuk satu tahun...tapikan tapikan... aku rasa macam nak amek uitm pulak eeee pening sehhh ish... nanti2 lah aku pk.. hahaha aku rasa macam nak nangis je bila pk semua ni..tapi watpe nak nangis geliiiii lah hahaha... macam budak... hahaha hanya mampu mengeluh je ar... sigh* yeah lepas ni semua da pergi yes! sedih! ok sedih! teramat hahaha

Saturday, May 7, 2011

pening~ nak pilih yang mana satu ni

Matriks or uitm... yeah i dapat uitm segamat..matriks pula kat melaka...haish..peninglah nak buat keputusan..sush bangat... uitm dapat science quantitative... matriks science physical...eerrrghhhh sush nyeee nak buat keputusan... (-__-) Ya Allah kau berikanlah petunjuk kepada ku untuk meneruskan perjuangan ku dan cita-cita ku... :/

Thursday, May 5, 2011

Everyday




Everyday doing the same thing. Yeah i'm tired and soooooo bored here.. nahh I wanna see my friends..damn i miss you guys... Everyday and every night just playing Dota.. haaaaaa (-__-) sigh*


Waiting for 13th Friday..last working with Celcom... and then having fun with my friends before we go our own ways... yeah Farewell my fiends.. bila semua da balik nanti kita pergi Family trip okay... I miss you guys damn so much hahaha <3 owh ya hari raya nanti jangan lupa ye stick macam dulu...makan mee curry or mee soup mak aku siap ngn coklat homemade lagi hahaha sedap kan.. :) okay bye!

P/S:Hey new follower... kansahamida,Thank You cause follow my blog haha you are most welcome here...

IU



yeah i do love her.. semalam tengok Happy Together kat KBS World... haha thanks to Yanna because she reminds me.. hahaha yeah she has the natural beauty face... OMG! oh menarik gila! hahaha cute gila sehh... time die buat muka hahaha okay enough! da gila bayang hahaha :)

Wednesday, May 4, 2011

Kau seperti Sumaiyyah

Ya Allah.. aku terbaca blog tentang seorang perempuan berasal dari Libya... dia nak cakap yg dia adalah seorang muslim..yeah i trust her 100%.... wow her life full in sadness and sorrow... dia sanggup mempertahankan Islam... mashaAllah... sungguh besar pengorbanan dia.. ayahnya sanggup bertindak kasar.. memaksa dia menanggalkan tudung.. kerana takot dengan masyarakat Jewish... perempuan itu terpaksa mematikan account Facebook serta Blogger.. ish jahatnya... Ya Allah please save this girl.. kesian gila bila mendgr cerita kehidupan die dalam blog die..tapi sekarang blog tu da xde lagi... haish..

Kita patut sedar bahawa kia mempunyai hidup yg lebih baik... tidak ada yg menghalang kita menganut agama Islam,tapi kita just buat tak endah je..lalai menjalankan tanggungjawab sebagai umat Islam... tak macam perempuan uh.. kesian gila sanggup berkorban mempertahankan Islam... dia macam Sumaiyyah.. bangga gila dgn dia...

harap dia ok... Ya Allah please save her.. yeah I love Islam.. Thanks to Syakirah Hamdan for giving me her blog.. :)